Dedesubtul vieţii de student: Sesiunea!

  Nu am mai scris de foarte mult timp,deşi intenţionam să o fac,însă...am trecut prin perioada aceea prin care trece fiecare student şi anume...Sesiunea!

  Vă întrebaţi care este povestea acestei sesiunii!?

  Eh bine...termini liceul, eşti entuziasmat că ai mai bifat un capitol în viaţa ta şi treci la alt nivel. Facultatea. Totul bine şi frumos, până când apare "frumoasa" sesiune.

  Pot spune că nu este deloc frumoasă. (Ştii, vorbeşte fata asta din perspectiva a trei sesiuni finalizate.) Este precum un virus care te sfâşie pe dinăuntru. Este precum o bombă care stă să explodeze. Este ca o molie. Este precum un ţânţar care bâzâie mereu la ureche. Este precum un păianjen care stă mereu ascuns şi iese la iveală când te aştepţi mai puţin. Ha ha. Am găsit atâtea asemănări, încât la un moment dat am crezut că această sesiune s-a inspirat din lumea înconjurătoare.

  Timp de aproximativ o lună eşti într-o febră continuă şi fiecare zi se transformă într-o nouă provocare.

  Dacă pentru alţi sesiunea înseamnă nopţi nedormite, multă cafea şi energizate, pentru mine sesiunea înseamnă organizarea timpului în cel mai eficient mod. La mine nu funcţionează cafeaua, nopţile nedormite, memorarea materiei în ultima noapte. 

 Timpul!?
 Timpul în perioada asta este foarte preţios, atât de preţios încât fiecare parte a zilei trebuie planificată cu o zi înainte. Poate asta funcţionează doar la mine. Însă nu ezit să cred, că fiecare dintre noi are un mod de a trece cu brio prin această sesiune.

  Motivarea?! Poate principalul factor care ajută.
  Consider că trebuie să îţi creezi un cadru care să te motiveze, că tot vorbeam de motivare, care să te facă să îţi aloci măcar 2 ore pe zi să citeşti.

Pe tot parcursul acestei perioade am surprins câteva cadre.







Am auzit spunându-se că nu îşi găsesc motivare să înveţe.
Sincer, tu reprezinţi singurul motiv care să te ajute să realizezi ceea ce îţi propui. Pe premiza asta merg şi în viaţa de zi cu zi, nu neapărat în sesiune. Însă atunci mulţi aleargă în căutarea acelei motivaţii. Aleargă, aleargă şi în zadar. Sunt adepta pixurilor colorate, markere care să mă ajute să evidenţiez o informaţie importantă.


Chiar dacă suntem în secolul tehnologiei, şi pentru unii word-ul , pdf-ul este soluţia,pentru mine contează foarte mult notiţele. Din punctul meu de vedere este un plus în uşurinţa de a memora mai rapid. Nu învăţa mecanic, învaţă logic. Găseşte pentru fiecare informaţie o utilitate. Energia?! De unde fac rost de energie în perioada asta?! Consider că este foarte importantă alimentaţia. În această perioada sunt adepta fructelor care aduc un aport de vitamine organismului, nucile foarte importante pentru stimularea creierului şi ciocolata amăruie cu un conţinut de cacao de 75%, care ajută foarte mult la memorarea informaţiilor. Şi ce fac în această perioadă este faptul că nu renunţ la cele 3 mese importante pe zi şi micile gustări dintre mese. Gustări care pot include şi o doză de cola sau o pungă de chipsuri. Dar într-o cantitate limitată.




Fiecare dintre noi am trecut şi trecem prin astfel de perioade, care din punctul meu de vedere ne responsabilizează, ne facem să ne organizăm timpul eficient. Asta depinde de fiecare dintre noi.
Şi acum să s-a terminat această perioada, până la vara "monstrul cu 7 capete" denumit sesiunea se adăposteşte într-un loc ferit. 

GRAŢIELA NANU

Comentarii

Postări populare