Din seria gânduri: Ce înseamnă un sărut?

Un sărut înseamnă o atingere, o emoție, un sentiment. Înseamnă iubire, protecție sau alinare. Înseamnă forță, curaj sau putere.  Însă ce ar fi lumea fără un sărut? Fără iubire, protecție sau alinare? Fără forță, curaj sau putere? Ar fi un gol, un gol nemărginit. O flacără care dispare odată ce a fost stinsă. Un cuvânt ce dispare odată ce a fost rostit. Ar fi nimic.
Ai putea accepta sau te-ai arunca în brațele oricui pentru acel sărut?

Un sărut poate fi primit sau dăruit, dar niciodată luat. Poate fi oferit sub formă de recunoștință sau pentru că așa e scris. Poate fi prietenesc sau părintesc. Poate fi de la bunici, părinți, iubit, prieten. Sau poate fi de la un necunoscut. 

Un sărut poate fi pe gât, pe umăr, pe mâini, pe buze, pe obraji ori pe frunte. Format din aceleași litere, dar care poate însemna lucruri diferite. Poate fi al meu, al tău, al ei sau al lui. Sau poate fi al nimănui. 

Un sărut diferă de momente. Poate fi lăsat de "BUNĂ DIMINEAȚA! " sau de "NOAPTE BUNĂ!". Sau poate fi lăsat fără un motiv anume. Poate fi doar al meu, doar al tău, doar al ei sau doar al lui. Însă niciodată al tuturor. 

Un sărut îl poate dărui oricine. Sau îl poate primi oricine.  Dar oare fiecare dăruiește sărutul în același fel? Sau oare îl primește în același fel?

Un sărut poate fi uitat. Dar uitat, nu pentru că așa îți dorești, ci pentru că nu îl mai primești. 
Îți poate fi dor de acel sărut. Și nu pentru că nu îl mai primești, ci pentru că nu îl mai poți primi.
Un sărut poate fi căutat. Dar căutat, de la o persoană dragă. 
Poate lipsi o zi, o lună sau poate ani. Sau poate lipsi pentru totdeauna. 

Un sărut poate fi unic, poate fi gestul care oferă totul, poate fi amprenta pe chipul meu. 
Poate că dacă aș avea forța să pot întoarce timpul înapoi, nu aș putea pierde acel sărut. Și anume...

Sărutul de noapte bună al tatălui meu!



GRAȚIELA NANU

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare