Delicii de toamnă! #autumnvibes

#autumnfeeling
 
Postarea de astăzi are ca principal subiect anotimpul în care ne aflăm și anume, TOAMNA. O toamnă delicioasă și plină de surprize. O toamnă a mea și a ta sau a tuturor.
 
Pentru mine toamna înseamnă liniște, frunze și ploaie.
Înseamnă frig, castane și lumânări.
Înseamnă pulovere groase și melancolie.
 
TOAMNA, că despre ea este vorba își face apariția din septembrie și pleacă în noiembrie. Are 91 de zile și nu ratează o zi în a te surprinde. Aduce cu ea melancolie și picuri reci la fereastră. E blândă, dar de cele mai multe ori nervoasă. O întâlnești o dată pe an și poposește 3 luni. E plină de culoare în tonuri de roșu, orange, arămiu și castaniu. Și nu ezită să presare ici-acolo covoare de frunze, care să întregească peisajul de TOAMNĂ.
 
Nu reprezintă anotimpul meu preferat, însă face parte din mine, fiind născută în luna lui Brumar, luna care prevestește apariția unui alt anotimp și anume, IARNA. Însemnă încă un an adăugat în buchetul vârstei mele într-o zi de 23. Înseamnă liniște, nostalgie și nopți la fereastră.
 
 
TOAMNA pentru mine înseamnă zile ploioase. Zilele acelea în care ai sta ghemuit în pat cu o cană de ciocolată caldă și plapuma cea mai călduroasă. Acelea în care nu ai ieși din casă și în care ți-ai pune ordine în gânduri. Zilele în care nici umbrela și nici puloverele groase nu te mai mulțumesc. Sau momentele când lași fereastra deschisă să asculți zgomotul ploi, cu o lumânare parfumată aprină și o carte numai bună de citit. Și totuși și TOAMNA are părți frumoase.
 
 
 
TOAMNA pentru mine înseamnă peisaje frumoase. Momentele în care totul este acoperit de frunze în tonuri de portocaliu și ici-acolo zărești câte o castană care tocmai a căzut din copac. Momentele în care pășești pe frunze și asculți foșnăitul acestora. Acel moment de liniște totală, care îți trezește amintiri din locuri natale și amintiri din copilărie. Toamna își face apariția an de an, mai diferită și mai frumoasă, dar nu uită de micile bucurii pe care le aduce odată cu apariția ei.
 
 
 
TOAMNA pentru mine înseamnă gutui, mere, dovleac și struguri. Înseamnă aburi de la plăcintele proaspete gata scoase din cuptor, înseamnă culori în arome și gusturi. Însemnă dovleac copt și castane rumene. Înseamnă struguri stropiți de picuri reci și gutui galbene bine coapte.
 
 
 
TOAMNA pentru mine înseamnă haine groase în nuanțe tari. Momentele în care cel mai călduros pulover îți ține de cald și te ferește de frigul de afară. Momentele în care ciorapii călduroși rămân cea mai bună soluție în caz de eșec. În care geaca groasă își face apariția și un șal gros pus la gât. Toamna este anotimpul culorilor tari în tonuri de galben, mov, burgundiu și verde închis.
 
 
Toate fiind zise, pentru voi ce înseamnă TOAMNA?
 
GRAȚIELA NANU

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare